Prva lekcija

Povezati se na Google analitiku, Google Search Console i odrediti ključne reči. Zatim, popuniti title tag i meta tag, za svaku stranicu na sajtu.

Druga lekcija

Pravilno obeležavanje naslova i podnaslova

Treća lekcija

Kreiranje sadržaja

Četvrta lekcija

Poziv na akciju.

Peta lekcija

Ažuriranje sadržaja.
Četvrta lekcija

Četvrti zadatak glasi:
KORISTITE POZIV NA AKCIJU ZA VEĆU INTERAKCIJU

***

Iskoristite poziv na akciju (ili call-to-action) na svim stranicama sajta, kako biste posetiocima dali mogućnost odluke u svakom momentu, ali i da biste ih duže zadržali na sajtu.

Pozivi na akciju su obično najefikasniji u dnu stranice. Ovo posetiocima daje priliku da prvo pročitaju o vašim ponudama, a zatim preduzmu akciju nakon što su nešto saznali, naučili i postali zainteresovani. Ako izostavite poziv na akciju, nakon tako nekog informativnog teksta, posetioci neće znati gde sledeće da kliknu, izgubiće par sekundi i postoji mogućnost da napuste vaš sajt.

Zaista!
Sigurno ste nebrojeno puta čitali nečiju ponudu, landing stranicu, i na čak nekoliko mesta izmedju paragrafa ugledali dugme sa pozivom na akciju – kupite kurs, prijavi se na mejl listu, poruči proizvod, itd. Možda jeste iritantno, ali u svakom slučaju je korisno i POTREBNO.

PRO SAVET:
Neka vaš poziv na akciju budu izdvojen od ostalog sadržaja – različitim fontom, bojom koja je u kontrastu sa ostatkom sadržaja i slično.
Ukoliko vam nije jasno šta sve poziv na akciju može da bude, kako da ga formulišete, gde da ga stavite, slobodno pišite.
Recimo kod mene na sajtu, u gornjem desnom uglu uvek stoji dugme NAUČI SEO koji vodi na stranicu sa proizvodima.

Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping